Четвер, 28.03.2024

__________ЧОРНОШЛИЧНИК_________

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 59
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Грудень » 18 » Новітні Чорні запорожці коментуємо статтю
03:28
Новітні Чорні запорожці коментуємо статтю
взяте з - http://fb2.booksgid.com/content/53/dyachenko-gavrilovich-chorn-zaporozhc-spomini-komandira-1-go-knnogo-polku-chornih-zaporozhcv-armyi-unr/104.html
Задум відродити полк Чорних запорожців виник у грудні 2004 р. в Перемишлі (тепер Польща). Місце невипадкове — адже після розриву договору Юзефа Пілсудського із Симоном Петлюрою саме біля Перемишля, в с. Пикуличі, в таборі для інтернованих перебував полк Чорних запорожців.
Першими побачили послідовників Чорних запорожців жителі м. Корсуня-Шевченківського, що на Черкащині. Сталося це 23 серпня 2006 року. З того часу Чорні взяли участь у багатьох патріотичних заходах, зокрема, у святкуванні Дня Прапора, Дня Незалежності, Дня Конституції, Героїв Круг, Покрови, 350-ліття Конотопської битви, щорічних зустрічах на Пикулицьких могилах, у Холодному Яру, в урочищі Чорний Ворон на Кіровоградщині.
Окрім того, зустрічалися з учнями та вчителями Березолуцької школи на Полтавщині, студентами Полтавського педінституту ім. В. Короленка, учнями та вчителями Черкаського технікуму та ін., встановили меморіальну дошку біля родинної садиби чорношличників Петра і Віктора Дяченків у с. Березова Лука.
На батьківщині сотенного УПА Мирослава Симчича-"Кривоноса", в селі Вижній Березів, встановили таблички з назвою — вулиця Кривоноса.
Чорні запорожці заснували Фонд, який почав доброчинну діяльність із видання книги спогадів генерала-поручника Армії УНР Петра Дяченка.
Чорні запорожці тісно співпрацюють з Історичним клубом "Холодний Яр" та іншими національно-патріотичними організаціями, зокрема тими, що у своїй праці спираються на традиції Визвольної боротьби українського народу за свою незалежність — такі організації виникли в Луцьку та Харкові.
Новітні Чорні запорожці проживають на Закерзонні, в Києві, Харкові, Київській та Черкаській областях.

Олександр СТЕЦЬ


////////////////

отака  стаття
 
 

нагадуємо, осередки нових чорношличників виникли у Харкові, Перемишлі та Луцьку НЕЗАЛЕЖНО один від одного і в різний час


у Луцьку починав цю справу Олександр Сокур, пошивши однострої


У Харкові рух цей почався в сер.2000х років


Згодом, під деяким впливом Луцьких і Харківських чорношличників, представник закордонного УВК в Україні Грива однедавна теж почав вживати однострої чорних запорозців.

У 1990-х рр. під Києвом представники звичаєвих козацьких гуртків теж вживали такі однострої, деякі з тих козаків продовжують відроджувати стиль чорних запорозців уже в Перемийському гурті.



Є деякі відомості, шо у У 1990-х рр. схожі гурти існували і в самому Києві, і начебто в Запоріжжі.



Наш сайт є ресурсом саме Слобідського гуртка

зв"язок з нами - chornoshlychnyk@yandex.ru



Переглядів: 1264 | Додав: Чорношличник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Цікаві сторінки
Copyright MyCorp © 2024
 
Locations of visitors to this page
наша пошта - chornoshlychnyk@yandex.ru
Створити безкоштовний сайт на uCoz